Deze week maak ik voor jullie een hoofdgerecht, en dan nog wel met vis. Ik maak Calderada. Het is een gerecht waarbij je zalm moet gebruiken. Ik ben niet echt een viseter maar zalm lust ik wel graag. Dit gerecht is iets moeilijker en het duurt ook een beetje langer om te maken dan de vorige gerechtjes. Je moet rekenen op toch ongeveer 70 minuten. Maar het is het proberen waard.
Zo maak je het voor 4 personen:
Ingrediënten:
8 stukjes zalm, zo groot als je zelf wil.
2 rode en 2 groene paprika’s
2 uien
2 teentjes look
peterselieaardappelen, naar keuze.
1 doos gepelde tomaten peper en zout
1 glas witte wijn en water
Werkwijze:
Dit gerechtje is een soort van stoofpot. Alle ingrediënten worden in 1 pot gekookt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je alles bij elkaar op een hoopje gooit. Je moet de ingrediënten schikken in laagjes.
Je eerste laagje bestaat uit de uien en de knoflook. Snij de uien in schijfjes en de knoflook in stukjes en schik ze in de pot. Daarna snij je de paprika in reepjes en hak je de peterselie fijn. Schik deze ook in de pot. De volgende laag is de vis. Leg de stukken zalm mooi naast elkaar op de peterselie. Snij nu de aardappelen in schijfjes en leg ze op de vis. Zorg ervoor dat ze heel het oppervlak bedekken. Herhaal nu alle laagjes van voren af aan. Op het laatste moet je de gepelde tomaten zeven en alle pitjes er uit halen. Leg nu de tomaten op de laatste laag aardappelen. Nu nog even bijkruiden met peper en zout. Daarna de wijn en het water toevoegen. Dan de pot op een laag vuurtje zetten en laten garen. Prik een keertje in de aardappelen om te voelen of ze gaar zijn. Als alles gaar is mag je de pot van het vuur halen, opdienen en smullen maar!
Zo nu hebben we al een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht gemaakt.
Tijd om je lief te verwennen met een Portugees drie gangenmenu.
Succes gegarandeerd!
Volgende keer maken we opnieuw een nagerecht.
Elke Anthoni.
vrijdag 20 maart 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten